a couple of men standing next to each other.

Stor økning i antall nye jobber siste år

Ifølge ferske tall fra SSB ble det over 195 000 nye jobber i Norge fra 2.kvartal 2021 sammenlignet med samme periode i 2022.

Del her

Facebook
LinkedIn

195 000 nye jobber siste år – 7 % økning

Ifølge ferske tall fra SSB ble det over 195 000 nye jobber i Norge fra 2.kvartal 2021 sammenlignet med samme periode i 2022. Økt sysselsetting har gitt rekordlav arbeidsledighet og sterk konkurranse om arbeidskraft.

a woman standing on top of a bed in a bedroom.

Servicebransjen

Flere unge i jobb – spesielt innen overnatting- og serveringsbransjen
Den største økningen i antall nye jobber er det yngre arbeidstakere under 25 år som står for. Her har økningen vært på hele 17 % mot 7 % for befolkningen under ett.

I aldersgruppen under 25 år har det blitt 62 600 nye jobber, som står for 32 % av veksten i antall nye jobber.
Bransjefordelt har jobber innen overnattings- og serveringsvirksomhet stått for 37 % av de nye jobben for unge arbeidstakere under 25 år.

Nyansettelser

Det siste året resulterte i ca 900 000 nyansettelser blant alle lønnstakere, hvilket er det høyeste antallet siden statistikken ble startet i 2016. I samme periode var det ca 700 000 arbeidsforhold som ble avsluttet.

Utenlandske pendlere på veg tilbake

I siste kvartal økte antallet utenlandske pendlere for første gang siden pandemien oppsto. Økningen siste året er på ca 40 prosent. Antallet er fortsatt noe lavere enn før pandemien. Veksten er spesielt høy innen bygg og anlegg, samt serveringsbransjen.

 

Ta kontakt

Motta vårt nyhetsbrev

Få relevante nyheter, hold deg oppdatert på nye regler og få nyttige tips

Flere blogger

To forretningsfolk som fremmer bærekraftig arbeidskultur ved å håndhilse på et kontor.
Nyheter

Siste nytt om arbeidsmarkedet

Arbeidsledigheten er fortsatt lav, men den forventes å øke. Det er fortsatt høyt press på arbeidsmarkedet og vanskelig å rekruttere. Det er derfor viktig å jobbe med god bedriftskultur og å forebygge turnover blant de ansatte.

Les mer

Veksthusets ekslusive

NYHETSBREV

Få relevante nyheter, hold deg oppdatert på nye regler og få nyttige tips