a pair of shoes standing in front of a yellow arrow.

Har din bedrift behov for en “Second opinion” i rekrutteringsprosessen?

Second opinion er en tjeneste som vi i Veksthuset Personal tilbyr våre kunder, hvor tjenesten innebærer at våre rådgivere gjennomfører en kvalitetssikring av aktuelle kandidater.

Del her

Facebook
LinkedIn

Hva er Second opinion? 

Second opinion er en tjeneste som vi i Veksthuset Personal tilbyr våre kunder, hvor tjenesten innebærer at våre rådgivere gjennomfører en kvalitetssikring av aktuelle kandidater. Prosessen begynner med at vi opparbeider innsikt i hva kunden er ute etter for den gitte stillingen. Med dette som bakteppe gjennomfører vi et intervju med aktuell kandidat, ringer referanser og gjennomfører relevante evne- og personlighetstester på kandidaten. Etter dette er blitt gjennomført rapporterer en av rådgiverne våre til kunde og hvor vidt kandidaten passer til stillingen, dette kalles “Second opinion”. 

En objektiv samarbeidspartner 

En second opinion kan være en god ide for de som gjennomfører rekrutteringsprosesser på egenhånd, men ønsker en ekstra kvalitetssikring på utvalgte kandidater før endelig utvelgelse. Kvalitetssikringen kan gi en økt trygghet i valg av kandidat, og det kan også være elementer i kvalitetssikringen kunden ikke normalt gjennomfører, men som vi som rekrutteringsbyrå har kompetanse på. Ikke alle virksomheter har sertifiserte ansatte innen ulike testverktøy for eksempel.  

Alle som søker skal føle at de blir vurdert på lik linje som øvrige søkere. Det kan dermed oppleves bedre for søkere å kunne snakke med en tredjepart, som kan skape mindre usikkerhet om årsaken til at en mottar et avslag, eller et tilbud.  

I en rekrutteringsprosess, vil det til tider også være interne søkere til en stilling. Det kan også være søkere som en eller flere i selskapet kjenner til. En intern søker som har gjort det bra i nåværende stilling og som søker seg videre, er ikke alltid den som er riktig kandidat i en annen stilling i selskapet, selv om en har gode resultater å vise til. Det kan videre være ønskelig at søkere, som er bekjente av ansatte i et selskap, blir vurdert på en objektiv måte fra en utenforstående. 

Det å benytte en samarbeidspartner på second opinion kan også bidra til mindre ressursbruk internt på en ansettelse, fordi man betaler for at denne spisskompetansen gjennomføres av eksterne. En annen fordel er at rekrutteringsansvarlig i selskapet har flere å kunne diskutere smed, som igjen bidrar positivt til bedriften.   

Kjenner du igjen problemstillingen og har behov for en objektiv tredjepart, ta kontakt for en uforpliktende prat! 

Motta vårt nyhetsbrev

Få relevante nyheter, hold deg oppdatert på nye regler og få nyttige tips

Flere blogger

To forretningsfolk som fremmer bærekraftig arbeidskultur ved å håndhilse på et kontor.
Nyheter

Siste nytt om arbeidsmarkedet

Arbeidsledigheten er fortsatt lav, men den forventes å øke. Det er fortsatt høyt press på arbeidsmarkedet og vanskelig å rekruttere. Det er derfor viktig å jobbe med god bedriftskultur og å forebygge turnover blant de ansatte.

Les mer

Veksthusets ekslusive

NYHETSBREV

Få relevante nyheter, hold deg oppdatert på nye regler og få nyttige tips