a man sitting at a table talking to a woman.

Å forberede seg til intervju

Å forberede seg til intervju er avgjørende for å yte best mulig på et aktuelt intervju. En god forberedelse gjør at du fremstår som interessert. For deg som søker jobb har vi noen enkle steg du kan gjøre for å sikre at du er best mulig forberedt til det store møtet.

Del her

Facebook
LinkedIn

Her er 5 enkle steg:

  1. For det første bør du gjøre grundig research om bedriften. Ta deg god tid til å bla gjennom bedriftens nettside, les gjerne oppdateringer på sosiale medier der bedriften er tilstede. Jo mer du vet på forhånd, jo bedre forberedt vil du være til å svare på spørsmål i intervjuet.
  2. Finn ut hva bedriften søker etter: Ikke forbered deg for en stilling uten å først undersøke hva bedriften søker. Les jobbeskrivelser for å finne ut hvilke ferdigheter og egenskaper de ønsker.
  3. Sørg for å forberede eksempler og konkrete erfaringer som du kan dele med møtelederen og pass på at disse er relevante. Tenk gjerne ut noen spørsmål du ønsker å stille på forhånd, dette viser potensiell arbeidsgiver at du har høy interesse for jobben.
  4. Gjennomgå CV-en din: Det er viktig å være klar over hva du har skrevet i CV-en din. Bruk tid til å gå gjennom alle CV-ens detaljer og hold deg oppdatert på hvor du har vært og hva du har oppnådd. Dette vil hjelpe deg å finne ut hvilke spørsmål du kan få og hvilke referanser du bør oppgi.
  5. Sørg for å få frem din motivasjon for stillingen og hvorfor du ønsker å jobbe i bedriften. Husk at det er en fordel om du har velbegrunnede argumenter for at du ønsker å jobbe hos akkurat DENNE arbeidsgiveren. Eksempler på dette kan være at de har verdier og en kultur du kan identifisere deg med, de har godt omdømme, du har undersøkt at de er dyktige på å gi de ansatte muligheter for utvikling, fleksibilitet osv.
Sørg for å være godt forberedt til jobbintervjuet.

Det er viktig å forberede seg til intervjuet da det fremmer tillit og øker sjansene dine for å gjøre et godt inntrykk og lykkes. Det å forberede seg kan også bidra til å redusere stressnivået, noe som hjelper deg med å være mer trygg og selvsikker under intervjuet.

Ta kontakt

Motta vårt nyhetsbrev

Få relevante nyheter, hold deg oppdatert på nye regler og få nyttige tips

Flere blogger

To forretningsfolk som fremmer bærekraftig arbeidskultur ved å håndhilse på et kontor.
Nyheter

Siste nytt om arbeidsmarkedet

Arbeidsledigheten er fortsatt lav, men den forventes å øke. Det er fortsatt høyt press på arbeidsmarkedet og vanskelig å rekruttere. Det er derfor viktig å jobbe med god bedriftskultur og å forebygge turnover blant de ansatte.

Les mer

Veksthusets ekslusive

NYHETSBREV

Få relevante nyheter, hold deg oppdatert på nye regler og få nyttige tips